Rå boghvedegrød med frugt

Rå boghvedegrød

med ingefær, frugt og frø

Her er opskriften på min elskede morgenmad – rå boghvedegrød.

Jeg har spist den langt de fleste morgener siden sommeren 2011. Og jeg nyder den stadig.

Jeg lærte rå boghvedegrød at kende på en retræte på Inner Freedom på Samsø, hvor al maden var vegetarisk og en del var rawfood – bl.a. boghvedegrøden.

Der blev den lavet med bananer og bær i selve grøden og nok også andre ting blandet i bagefter.

Jeg er ikke stor fan af ingefærshots. Så jeg synes, det er rigtig dejligt, at jeg kan få min daglige dosis ingefær i min morgenmad. Og hvis du synes, det er for stærkt, så start med et lille stykke. Man vender sig til smagen og kan så langsomt putte mere og mere ingefær i.

Min opskrift har forandret sig over tid i forhold til, hvad jeg syntes, jeg havde lyst til. Og har jeg en rest druer, figner, dadler, abrikoser, ananas eller noget helt andet, så kommer jeg også det i.

Og når der skal være rigtig “fest”, så kommer jeg et drys rålakridspulver over. 🙂

Prøv dig frem og find din variant.

Opskriften på boghvedegrød:

Ingredienser:

60 ml hele boghvedekerner
Vand

1 spsk. chiafrø
2 spsk. (jumbo)-rosiner eller udblødte rosiner
1 spsk. udblødte mandler eller nødder efter ønske – jeg skifter mellem en spsk. udblødte mandler eller 3 valnødder
1 banan
1 æble
1 stykke ingefær

Sådan gør du:

Sæt boghvedekernerne i blød i vand i et blenderglas –  i ca. 20 minutter – eller mere.

– Det passer lige med, at man kan nå at meditere imens – eller lave sin morgengymnastik. 🙂

Fyld evt. mere vand i, så kernerne er dækket.

Skær æble og ingefær i stykker ned i blenderglasset.

Blend grøden – tilsæt evt. vand til grøden har den ønskede konsistens.

Put chiafrø, rosiner, mandler samt banan i skiver i en stor morgenmadsskål.

Hæld den rå boghvedegrød i skålen og bland det hele sammen.

Vær opmærksom på, at grøden bør spises ret hurtigt, når der er blendede æbler i, da den bliver brun efter kort tid.

Rigtig god appetit.

Min rå boghvedegrød bliver til 🙂

Boghvedegrød med frugt - Liv i Forvandling - Jonna Pedersen
Boghvedegrød rå - Liv i Forvandling - Jonna Pedersen
Boghvedegrød - Liv i Forvandling - Jonna Pedersen

Og når man desuden har æbler i haven, som både dufter og smager helt fantastisk, så bliver den rå boghvedegrød en hel himmerigsmundfuld.

Få en gratis uforpligtende samtale eller book en tid

– både til behandling i min klinik

på sms 25 29 17 10 eller kontakt@liviforvandling.dk.

Følg mig på Facebook-siden “Liv i Forvandling v. Lizandra Jonna“ og få mere inspiration til din hverdag.

– og på Instagram-profilen “Liv i Forvandling“.

Nyhedsbrev

Vil du gerne have mere viden om alternativ behandling og inspiration til en spirituelle hverdag?

Vil du gerne høre mere om, hvordan du kan få mere overskud, ro og balance i dit liv?

Så tilmeld dig til mit nyhedsbrev og få artikler, info om arrangementer og begivenheder, tilbud på behandlinger, nyheder og meget andet.

Samtidig får du straks adgang til 12 min. guidet meditation.