Krydret spinat med kikærter
Krydret spinat med kikærter
– dejlig mættende tilbehør til salat eller kød
Spinat var, da jeg var barn, noget de voksne spiste som stuvning. Jeg kunne ikke lide det.
I dag har jeg lært at sætte pris på det – både som her kogt/varmet eller frisk i salater og lignende.
Denne opskrift jeg fandt for flere år siden, og jeg syntes, det lød som en spændende måde at få noget af den sunde spinat på. Dengang fik jeg dog aldrig afprøvet den.
En dag for et par år tid siden fandt jeg opskriften i min samling. Den blev afprøvet, og vi faldt pladask for den.
Krydret spinat med kikærter
– dejlig mættende tilbehør til salat eller kød
Spinat var, da jeg var barn, noget de voksne spiste som stuvning. Jeg kunne ikke lide det.
I dag har jeg lært at sætte pris på det – både som her kogt/varmet eller frisk i salater og lignende.
Denne opskrift jeg fandt for flere år siden, og jeg syntes, det lød som en spændende måde at få noget af den sunde spinat på. Dengang fik jeg dog aldrig afprøvet den.
En dag for et par år tid siden fandt jeg opskriften i min samling. Den blev afprøvet, og vi faldt pladask for den.
Spinat med kikærter er let at lave, og ingredienserne er ting, du altid kan have i fryser og som konserves. Og retten kan serveres til rigtig mange ting – både til kød og som god proteinkilde til grøntsager og salat.
Retten kan let twistes med ingefær, løg, hvidløg, spidskommen og/eller koriander, hvis du er til det. Eller der kan tilsættes andre grøntsager – f.eks. rød peber eller squash. Det her er min grundopskrift.
PS. Min søn insisterer på, at jeg skal kalde retten Augustus-suppe efter hans fødselsmåned. Det er hermed gjort. 🙂
Spinat og kikærter serveret med ovnbagte cherrytomater og krydrede oksekødsfrikadeller.
Opskriften – spinat med kikærter:
Ingredienser – 2 personer:
2 spsk. kokosolie eller smør
1 spsk. soyasauce eller tamari
1 dåse kikærter – ca. 230 g drænet vægt
Mindst 12 kugler frossent hel spinat eller tilsvarende friskt – og har du kun hakket i fryseren, så kan det også fint bruges
2 tsk. karry
1 knivspids chilipulver eller 1/2 hakket frisk mild chili
1 terning grøntsagsboullion eller tilsvarende
1-2 dl kokosmælk
salt, peber og evt. citronsaft
Sådan gør du:
Varm panden op og smelt kokosolien.
Tilsæt karry og chili og svits det.
Tilsæt den frosne spinat.
Når spinaten er optøet, tilsættes kikærter og kokosmælk.
Smag til med karry, salt og peber og evt. lidt frisk citronsaft.
God appetit.
Se også mine andre opskrifter.
Hvis du vil høre mere om mig og min klinik i Nyborg, Fyn, så kontakt mig på sms 25 29 17 10 eller kontakt@liviforvandling.dk.
Følg mig også på min Facebook-side “Liv i Forvandling”
– og på min Instagram-profil “Liv i Forvandling”.