Vegetarisk blomkålsret
Vegetarisk blomkålsret
Vegetarisk blomkålsret er en fordansket udgave af indiske og pakistanske grøntsagskarryretter, som ofte kaldes for ‘subzi’ (grøntsager).
Denne ‘subzi’ med ‘bid’ i kan f.eks. også laves med porrer og gulerødder.
Opskriften har jeg fundet for mange år siden på COOP’s side www.opskrifter.coop.dk/opskrifter, men opskriften stammer oprindelig fra kogebogen “Karry” af Hanne Holm.
Jeg elsker Hanne Holms krydrede mad, og jeg kender hende også fra hendes bog “Hanne Holms Orientalske retter”.
Opskriften på blomkålsretten
Ingredienser – 2 personer:
1 stk lille blomkål
1 stk stort rødløg
3-4 stk friske tomater
1 stk stor håndfuld fine ærter
2 dl vand
3-4 spsk olie, til stegning
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
1-2 tsk chilipulver (eller cayennepeber)
2 tsk spidskommen, stødt
1 tsk gurkemeje, stødt
3 tsk groft salt
Tilbehør til blomkålsret
F.eks.
friske korianderblade
tomat- eller abrikoschutney
kogte basmati-ris
naanbrød
Sådan gør du
Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande og steg løg-ternene gyldne heri.
Tilsæt hvidløg og ingefær og lidt efter tomat-tern og resten af krydderierne.
Skru lidt ned, hæld 1 dl vand ved og lad blandingen koge et par minutter.
Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden, rør rundt og læg låg på.
Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør nok.
Kom til sidst ærterne i retten og varm igennem.
Smag til med chilipulver og salt.
Drys med korianderblade og servér med chutney, ris og eventuelt lune naan-brød.
Retten kan selvfølgelig også serveres som lækkert tilbehør til kød.
God appetit!
Få en gratis uforpligtende samtale eller book en tid
– til behandling online eller i min klinik i Nyborg, Fyn
på sms 25 29 17 10 eller kontakt@liviforvandling.dk.
Følg mig på Facebook på min side Liv i Forvandling v. Lizandra Jonna.
og følg mig på min Instagram-profil Liv i Forvandling.