Min mor er ekspert i at overskride grænser

Overskride grænser

Hjælp, hun bliver ved med at overskride grænser.

Skal jeg virkelig kappe forbindelsen til min mor?

Eller tror du, at terapi kan hjælpe?

Hej Jonna

Jeg skriver til dig for at høre, hvad du synes, jeg skal gøre, og om du måske tror, at terapi vil kunne hjælpe mig.

Mit problem er, at jeg har et rigtig dårligt forhold til min mor. Jeg orker ikke altid at skulle være sammen med hende. Jeg magter hende altså snart ikke mere.

Jeg er 38 år og bor sammen med min datter på 12 år.

Min mor er alene og bor i samme by som mig, og jeg ser derfor ret ofte min mor. Hun vil gerne have min hjælp til forskellige ting og kan/vil ikke forstå, at jeg ikke kan komme, så snart hun ringer.

Det værste af alt er, at hun hele tiden overskrider mine grænser.

Overskride grænser

Hun har ikke respekt for, at jeg har andre ting, jeg gerne vil lave, eller at jeg også vil have tid til at være sammen med andre og ikke hele tiden skal varte hende op og stå til rådighed.

Hun taler grimt til mig – taler til mig, som om jeg var et barn. Hun vader ind i mit hjem, smider sine ting over alt og forventer, at jeg varter hende op – også selvom hun kommer uanmeldt.

Og det er ikke de eneste. Der er faktisk rigtig mange andre situationer, der alle handler om at overskride grænser – igen og igen.

Jeg orker ikke mere. Skal jeg virkelig kappe forbindelsen til hende? Det ved jeg ikke, om jeg i bund og grund kan, og min datter skal jo også have lov til at se sin mormor.

Umiddelbart synes jeg jo, at det er min mor, der er problemet, men jeg kan også godt se, at jeg ikke er god til at sætte grænser.

Tror du terapi kan hjælpe?

Jeg kender ikke meget til alternativ behandling, men du skriver på din hjemmeside, at terapi kan hjælpe i forbindelse med at slippe gamle vaner og mønstre.

Tror du, at terapi også kan hjælpe mig? Og hvordan egentlig det?

Hjælp mig!!!

Hilsen

En træt datter

Min mor er ekspert i at overskride grænser

Hej “Trætte datter”

Tusind tak for dit spørgsmål.

Jeg kan god forstå, at du er træt. Det er meget trættende og opslidende igen og igen at blive udfordret, igen og igen at få overskredet sine grænser.

Det er rigtig godt, at du har fået skrevet. Det er rigtig godt, at du har fået sat ord på dine frustrationer.

Det er første trin til at komme videre. Blot at have set og erkendt, at du har et problem, er det første og største skridt mod en løsning.

Når man har udfordringer, som dem du har, er der tre ting, du kan gøre:

1. prøve at ændre de ting du kan,

2. fjerne dig fra de ting/situationer, du ikke kan ændre, og som trigger dig,

3. acceptere de ting, du ikke kan ændre.

Ad. 1: Generelt kan man ikke ændre andre mennesker. Men du kan godt prøve at sætte grænser i forhold til din mor ved at snakke med din mor om jeres forhold og prøve fortælle hende, hvad hendes adfærd gør ved dig.

Ad. 2: Måske har du prøvet at snakke med din mor, det kan jeg ikke se ud fra dit brev. Hvis du ikke kan snakke med din mor om det, eller hun ikke vil/kan ændre sig, så kan du, som du selv skriver, kappe forbindelsen til din mor.

Det er en mulighed, men den løser ikke problemet og har også konsekvenser – både for dig og måske også for din datter og hendes forhold til din mor.

Ad. 3: Den sidste mulighed er at prøve at acceptere din mors adfærd. Det lyder måske umiddelbart også helt umuligt – ellers havde du nok ikke skrevet til mig.

Meeenn … det er så her terapien kommer ind.

Ja, jeg tror, terapi kan hjælpe

Jeg tror, at du ved hjælp af én eller ret få terapier ville kunne nå dertil, hvor din mors adfærd ikke rammer dig – ikke trigger dig længere.

Det vil ikke nødvendigvis i første omgang ændre på din mors adfærd, men det vil kunne ændre på din måde at reagere på i forhold til din mor. Så du får et mere afslappet forhold til din mor.

Det vil kunne give dig roen og overskuddet til at møde din mor uden modstand og prøve at snakke med hende, om hvordan du har det.

På sigt kan det også være at din mor – helt ubevidst – vil ændre adfærd. Når hun ikke møder modstand, vil hun ikke længere have behov for at “markere sig” over for dig.

I dette tilfælde kunne jeg forestille mig, at jeg ville vælge regressionsterapi.

I en regressionsterapi tager vi udgangspunkt i en situation, hvor du blev påvirket (trigget) af din mors opførsel. Ved hjælp af denne trigger kan vi evt. gå tilbage i tiden og prøve at finde ud af, om der har været en eller flere situationer tidligere i dit liv, hvor du er blevet ramt (trigget) på samme måde.

Den tidligste situation, hvor du er blevet ramt, kalder vi traumet.

Ved hjælp af en traume-healingsteknik kan vi arbejde med at forløse dette traume, så du fremover ikke længere vil blive ramt/trigget/påvirket i lignende situationer.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Kærlig hilsen
Jonna

Overskride grænser - Liv i Forvandling - Jonna Pedersen

Behandling

I denne situation ville jeg bruge tankefeltterapi kombineret med regressionsterapi til at forløse de traumer, der kan ligge til grund for evnen til at sætte grænser.

Læse mere om de forskellige former for terapi, og om hvordan en behandling med terapi foregår.

Overskride grænser - STOP - Liv i Forvandling - Jonna Pedersen

Få en gratis uforpligtende samtale eller book en tid

– både til fjernhealing og til healing i min klinik i Nyborg, Fyn –

på sms 25 29 17 10 eller kontakt@liviforvandling.dk.

Du kan også følge mig på min Facebook-side Liv i Forvandling v. Lizandra Jonna

– og på min Instagram-profil Liv i Forvandling.

Nyhedsbrev

Er du interesseret i mere viden om alternativ behandling og inspiration til en Spirituelle Hverdag?

Så tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få artikler, tilbud på behandlinger, info om arrangementer og begivenheder, nyheder og meget andet.

Samtidig får du straks adgang til en guidet meditation.